HøjskoleNetværket
HøjskoleNetværket er et to mdr. langt gruppeforløb, som indledes med en uges ophold på Recoveryhøjskolen (enten forår eller efterår).
Forløbet er et samarbejde mellem Jobcenter Køge og Åben Rådgivning, og har til formål at styrke dig i din personlige udvikling på vej mod beskæftigelse.
Vi arbejder ud fra CHIME faktorerne og der veksles mellem oplæg, øvelser, erfaringsdeling, fælles og individuelle refleksioner.
Det er Jobcenter Køge, der screener og rekrutterer deltagere blandt borgere i ressourceforløb og borgere, som modtager kontanthjælp og er vurderet aktivitetsparate.
Tal med din sagsbehandler i Jobcentret, hvis du er interesseret i at få afklaret, om Højskolenetværket kan blive en del af dit forløb.
HøjskoleNetværket
Efterår 2024
Det samlede forløb med ugen på Højskolen og det efterfølgende 7 ugers forløb på Værket, hvor deltagerne, Peerenheden og Jobcenteret i fællesskab, har fået snakket om muligheder, ressourcer, forhindringer, personlig udvikling, glæder, sorger, recovery, empowerment, forbundethed, håb, tro og alt det andet, der gør os til hele mennesker, har sat sig spor i deltagerne, plantet nogle frø, tanker og idéer, der vil være med til at forme fremtiden og styrke troen på forandring på mange niveauer.
Nedenstående er udsagn fra deltagerne om den rejse de er startet.
- Det er vildt, at man kan have gå-på-mod på denne her måde efter bare to mdr.
- Jeg har fået en klar plan både for mig selv som menneske, men også ift. kommunen.
- Jeg føler mig meget mere set, hørt og forstået af min sagsbehandler nu end jeg har gjort de sidste mange år.
- Jeg har lært at det er ok at sige fra, hvis jeg har brug for det.
- Det har haft stor værdi at møde andre, der har det på samme måde.
- Jeg har fået øje på, at min udfordring ikke så meget er at tage initiativ eller at handle – det svære er at holde fast i det nye. Men jeg tror på det
- Siden jeg tog på højskole har det taget en drejning. Her efterfølgende er jeg stensikker på, at det skal nok lykkes for mig på et eller andet tidspunkt.
- Jeg har fået fokus på at jeg har ressourcer, og at det også er en ressourcer at kende sine begrænsninger.
- Jeg er gået fra en idé om at ”ingen kan hjælpe mig” til at kunne se, at jeg har mange, der gerne vil hjælpe. Det er et spørgsmål om at turde række ud.
- Det er blevet tydeligt at ting i livet hænger sammen. Når man arbejder på noget ét sted, så sker der noget andre steder.
- De temaer, vi har været igennem, er noget man kan blive ved med at vende tilbage til. Modellerne giver mening.
- Jeg ved, hvad der skal ske. Fra ikke at have en plan har jeg nu en praktikplads og ved, hvad jeg skal.
- Jeg har lært, at jeg også selv skal gøre en indsats – og at jeg godt kan det.
- Jeg har fået et mere positivt selvbillede.
- Det samlede forløb har givet mig håb.
- Jeg har ændret perspektiv på tingene. Jeg er sikker på, at der er noget til mig derude.
- Det hele ser bare lidt lysere ud.